Konkurrence

Når en hund er kåret i Dansk Politihundeforening, kan hund og fører deltage i konkurrenceprogrammet.

Hvis hunden skifter ejer, er det kun kåringen der følger hunden, så derfor skal hunden og den nye ejer starte i Unghundeklassen.

Foreningens konkurrenceprogram består af 4 konkurrenceklasser…
· Unghundeklassen
· Patruljeklassen                                                               

Flot skilt Sponseret af Rais

Flot skilt
Sponseret af Rais

· Kriminalklassen
· Vinderklassen

…I hver klasse er 11 øvelser…

Øvelse 1: Fri ved fod
Øvelse 2: Apportering
Øvelse 3: Halsgivning
Øvelse 4: Spring
Øvelse 5: Afdækning
Øvelse 6: Fri ved cykel
Øvelse 7: Gerningsstedssøg
Øvelse 8: Sporsøg
Øvelse 9: Rundering/eftersøgning
Øvelse 10: Anholdelsesopgave
Øvelse 11: Frygtløshed for slag ( OBS – Nye tilføjelser, se link til hovedforening )

Programmet er dansk og tilrettelagt af erfarne tjenestehundeførere. Programmet tager sigte på løsning af praktiske opgaver, hvor hundeføreren disponerer sin og hundens indsats.

Det giver glade og velafbalancerede hunde, hvor svaghed i en disciplin ikke automatisk udelukker hunden fra at nå toppen.

Konkurrenceprogrammet bygger videre på kåringsprøven med blandt andet en øvelse, hvor hunden skal kunne løbe fri ved cykel, gerningsstedsøg og eftersøgningsopgaver med stigende sværhedsgrad i klasserne.

Rækkefølgen i prøverne er:
Kåring og unghundeklasse, der afholdes i områderne. Udtagelse og Danmarksmesterskabet for Dansk Politihundeforening holdes i patruljeklasse, kriminalklasse og vinderklasse. Desuden afholdes der oprykningskonkurrencer for Patruljeklassen og Kriminalklassen i foråret.

Danmarksmesterskabet for Dansk Politihundeforening afholdes en gang årligt i den sidste weekend i september med forskellige lokalafdelinger som arrangører. Der deltager 48 hunde, heraf 24 tjenestehunde og 24 civile hunde i Danmarksmesterskabet for Dansk Politihundeforening fordelt på 3 klasser,